top of page

Foto Technix

P H O T O G R A P H Y

Sport

Tennis
Voetbal
Drifting
F1
Andere
Rally

Aarova Rallysprint 2016

Aarova Rally 2016

Was Vincent Verschueren meteen goed wakker, in de eerste ronde zette hij een kanontijd op de tabellen. De piloot uit Zingem was 12 seconen sneller dan Melissa Debackere met een identieke Skoda Fabia R5. "En hij heeft nog gelost," lachte copiloot Geert Broeckaert. "Op de jump heeft hij even gelift." Vincent zelf kon er wel om lachen: "De afstellingen staan nog iets te soepel. Er zit nog meer in, maar de motor loopt weer warm, net als in Roeselare vorige week..." 

Pieter Tsjoen was na de eerste ronde reeds uitgeschakeld in de strijd om de zege. De zakenman liet de motor van de Fiesta EVO stilvallen en was meteen op achtervolgen aangewezen. Tsjoen klopte in de resterende ronden steeds de scratch, maar was door de fout 's morgens kansloos voor de overwinning. Melissa Debackere was halverwege koers op weg naar een tweede plaats, maar in de regen werd de Wervikse verrast en schoof de gracht in op de kasseistrook en moest opgeven... 

Verschueren bleef foutloos en pakte zo de eerste zege met de Godrive Skoda Fabia R5. Na de opgave van Debackere kwam Tim Van Parijs op de tweede positie, de thuisrijder kon nipt de Fiesta R5 van Pieter Tsjoen achter zich houden. Tsjoen werd derde op amper 1 seconde van de blauwe GT3... 

Steve Becaert was de ganse dag in strijd met Geoffrey Vanderschelden met als inzet de vierde plaats. Vanderschelden kon goed overweg met de DS3 R5 van J Motorsport, maar moest de duimen leggen voor de EVO X R4 van VAS kampioen Steve Becaert. Vanderschelden werd knap vijfde op iets meer dan 3 seconden na Becaert, deze laatste doet wel een goede zaak in het VAS kampioenschap. 

De organisatie kreeg nog een last-minute inschrijving van ASAF piloot Rudi Bouvart met de ASD Toyota Celica GT4, hij sloot de wedstrijd af als zesde voor de Historic BMW van Andy Lefevere en de Porsche GT3 van Jochen Claerhout. 

In de historic klasse was Andy Lefevere overtuigend, hij klopte met de Demeyere BMW 325 Paul Lietaer in diens Ford Escort MKII. "Het was lang geleden dat ik nog met een historic reed en ik ben verrast. Deze nieuwe historic banden bieden ongelofelijk veel grip, en ja deze wagen is ook super!" aldus Andy Lefevere na afloop. Bram Fonteyne werd, na de opgave van Casseyas derde historic.
Lietaer werd negende en het was de divisie 2 Subaru van Stefaan Tsjoens die de top 10 afsloot. De strijd in divisie 2 tussen Brecht Hoorne en Stefaan Tsjoens eindigde in de derde ronde toen Hoorne moest opgeven met mechanische problemen...

De Saxo van Vanderhauwerat stond even in de top 10 en werd na een indrukwekkende wedstrijd 11de algemeen en eerste voortrekker. Pierre Vauterin, de jongere broer van Thomas Vauterin, maakte indruk met een knappe 12de plaats algemeen in een 208 R2. Joachim Wagemans die favoriet was bij de voortrekkers moest na een sortie in de eerste ronde opgeven.


Foto Technix

P H O T O G R A P H Y
bottom of page